Dünya Eko Etiket Günü Kutlandı

Dünya Eko Etiket Günü Kutlandı

Öncelikle insan sağlığını, sonrasında yerküreyi koruyan eko etiketli ürün ve hizmetleri kutlamak için, 17 Ekim, Dünya Eko Etiket Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya üzerinde elliden fazla ülkede 17 Ekim, Dünya Eko Etiket Günü olarak kutlamaktadır.

Dünya Eko Etiket Günü Kutlandı

17 Ekim, çevresel olarak tercih edildiği kanıtlanmış ve performansı kabul edilmiş olan eko etiketli ürün ve hizmetlere odaklanmak için bir anma günüdür. Aslında tek bir günde değil yılın her günü, insan sağlığı ve yerkürenin sağlığı için iyi yetiştirilmiş güvenilir ürünlerin tüketilmesi gerekmektedir.

Bu etkinlik sayesinde birçok insan, belki de birçok yeni firma, eko etiketleri keşfetmekte ve üçüncü taraf onaylı ürün ve hizmetleri satın alıp kullanarak, bundan sonrasında yaşamlarını ve çevreyi güvence altına almaya çalışmaktadır.

Eko etiketli ürün ve hizmetlerin tercih edilmesi ile, yerküre için daha yeşil bir gelecek seçilmiş olmaktadır.

Dünya Eko Etiket Günü kutlamaları çerçevesinde, sevilen eko etiketli ürün veya hizmetlerin tanıtımları yapılmış, hazırlanan sunumlar web sitelerinde veya sosyal medyada yayınlanmış, gazetelerde haberler çıkmış, televizyon ve radyo habellerine konu olmuş, çeşitli alanlara panolar ve afişler asılmış, çevreci aktiviteler düzenlenmiş, eko etiketli ürünler için kampanyalar düzenlenmiş, bloglar yayınlanmış ve daha bir dizi toplu etkinlikler düzenlenmiştir.

Dünya Eko Etiket Günü, Global Ecolabelling Network kuruluşunun bir girişimidir ve eko etiketlerin rolünün tanınmasına ve kutlanmasına olanak tanımaktadır. Tüketicileri ve gezegeni korumaya yardımcı olan eko etiketli ürün ve hizmetlerin tanıtımını amaçlamaktadır.