Bir eko etiketin uluslararası sertifikalı olması için, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) standartları ile uyumlu olması gerekmektedir. ECO LABEL spesifikasyonları da bu doğrultuda tasarlanmıştır. ISO standartları, ürün alışverişini basitleştirerek ticari engelleri kaldırmaya yardımcı olan teknik gereksinimler içermektedir.
Sertifikasyon kriterlerini tanımlayan üretici firmalar, sertifikasyon için başvuru yapabilmektedir. Başvuru sırasında firmanın, sertifika kriterlerine uygunluğu içeren kanıtlar sunması gerekmektedir. Akredite kuruluş tarafından değerlendirmeler genel olarak, yerinde incelemeleri, örneklemeyi ve laboratuvar testlerini içermektedir.
Düzenleme kriterleri karşılandıktan sonra, üretici firmaların belli bir süre boyunca ürün veya hizmetleri için etiket kullanmalarına izin verilmektedir. Süre dolduktan sonra yeniden başvuru yaplması ve firmanın gerekli denetimlerden geçmesi gerekmektedir.
Özellikle gelişmiş ülkelerde toplumlar, üretim sistemlerinin çevre üzerindeki etkilerine yönelik giderek daha fazla endişe duymaktadır. Bu nedenle hem üretici frmaların hem de tüketicilerin davranışını değiştirmek için yoğun çaba gösterilmektedir. Eko etiketleme bu çabaların başında gelmektedir.
ECO LABEL belgelendirme programı da bir yandan tüketicileri tüketim modellerinin çevresel etkileri hakkında bilgilendirmeyi, bir yandan da üretici firmaları ürün ve hizmetlerinin çevresel sürdürülebilirliğini iyileştirmeye teşvik etmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır.
Genel olarak eko etiketleme programları üç ana eko etiket türü sunmaktadır:
Kuruluşumuz tarafından kriterleri belirlenen ve belgelendirme ve etiketlendirme çalışmaları yapılan başlıca ürünler, bunlarla sınırı olmamak kaydıyla şu şekilde sıralanmaktadır:
Ekolojik dengenin neredeyse onarılmaz bir şekilde kötüye gittiği bu dönemde kuruluşumuz, sorumluluk duygusu ile hareket etmekte ve çeşitli sektörlerdeki üretici firmaların ekolojik çabalarını kanıtlamalarına destek olmaya çalışmaktadır.